8 voordelen van het inhuren van een VA

Het inhuren van een Virtueel Assistent heeft vele voordelen, hieronder 8 van deze voordelen..

1. Veel minder werkdruk
Als je in je agenda kijkt, hoeveel tijd ben je dan kwijt aan onder meer mailbeheer, agendabeheer, gegevensinvoer, administratie, secretariële zaken, organisatie, social media, databasebeheer en CRM? Deze taken nemen ruimte in die je niet kunt besteden aan je core business, maar juist daar moet wel veel aandacht naar uit gaan. De werkdruk wordt hierdoor groter. Door deze taken over te dragen aan een ervaren VA krijg je meer gedaan, kun je meer focussen op je core business én ervaar je minder werkdruk.

2. Laat je bedrijf groeien
Om een onderneming naar een volgend niveau te kunnen brengen is samenwerking nodig met iemand die zich volledig inzet voor jouw bedrijf. Een VA is iemand die met je meedenkt, die nieuwe inzichten aandraagt en die begrijpt wat het bedrijf nodig heeft. Daarnaast kun jij diverse taken aan je VA uitbesteden, waardoor je je beter kunt focussen op de core business. Door een VA in huis te halen vergroot je de mogelijkheden tot groei aanzienlijk.

3. Minder operationele kosten
Een VA heeft zelf alles in huis wat nodig is om de taken uit te voeren. De VA heeft een eigen werkplek, eigen communicatiemiddelen en betaalt ook zelf de koppen koffie of thee die genuttigd worden tijdens het werk. Het enige waar jij voor betaalt is de service van de VA.

4. Geen geografische beperkingen
Er zijn totaal geen geografische beperkingen wanneer je een VA inschakelt. Alles gebeurt immers online. Je hebt steeds online toegang tot alle kennis, alle ervaring en alle talenten van jouw VA. De VA is een (meer dan) volwaardig lid van het team, maar dan op afstand.

5. Focus op je kernactiviteiten
Je kunt niet alles zelf doen als je je goed wilt kunnen focussen op je kernactiviteiten. Het zijn de kernactiviteiten die jouw bedrijf succesvol maken. Dat is waar jij het als ondernemer voor doet. Helaas vragen andere activiteiten steeds meer aandacht, waardoor de kernactiviteiten niet meer de focus krijgen die zij wel nodig hebben. Een VA neemt je de overige taken uit handen, zodat jij weer kunt focussen op je kernactiviteiten.

6. Meer werk in minder tijd
Door een getalenteerde VA in te schakelen wordt er meer werk gedaan in minder tijd. De VA werkt namelijk geheel zelfstandig, terwijl jij ook gewoon aan het werk bent. Dit betekent dat taken, die je normaal gesproken zelf zou moeten doen, door de VA worden afgerond als jij je op andere werkzaamheden focust. In de praktijk kan er dus twee keer zo veel werk worden verricht in dezelfde tijd.

7. Verbeteren online vindbaarheid en zichtbaarheid
Het is voor bedrijven in deze tijd natuurlijk heel belangrijk om online vindbaar en zichtbaar te zijn. Social Media spelen hier een grote rol in. Toch is het zo dat het ook die sociale netwerken zijn die veel aandacht vragen. Het gaat niet alleen om het plaatsen van posts en updates, maar ook om het bijhouden van comments en privéberichten. Ook dit kan een VA overnemen, zodat er goed wordt gewerkt aan je online vindbaarheid en zichtbaarheid.

8. Geen kosten voor een Personal Assistant
Een PA die op jouw loonlijst staat en op jouw kantoor werkt, brengt meer kosten met zich mee dan enkel het salaris. Denk aan doorbetaling van vakanties of bij ziekte. Dan is er vaak ook nog een pensioenregeling. Uiteindelijk betaal je nog aardig wat kosten voor een personeelslid. Deze kosten heb je niet als je een VA inschakelt. Je betaalt enkel voor het werk dat jouw VA voor je doet.

BtoBVA gaat van start!

Vanaf heden staat BtoBVA klaar om ondernemers, die zich willen focussen op hun eigen business, te helpen. Hoe fijn is het als jij je niet meer druk hoeft te maken over secretariële en/of administratieve zaken? Je kunt je helemaal richten op jouw prioriteit; jouw bedrijf en jouw werkzaamheden!